CERL-inspiratiedag @ VUB!

april 2022

Ben jij geïnteresseerd in de manier waarop onderwijs en onderzoek betrokken kunnen worden op lokale gemeenschappen? Of wil jij een bijdrage leveren tot de vraag hoe de VUB zich als grootstedelijke universiteit nog meer kan engageren voor dringende maatschappelijke en typisch Brusselse thema’s? Weet jezelf dan uitgenodigd op deze inspiratiedag Engaged research & learning with local communities in Brussels and beyond

CERL-inspiratiedag @ VUB!

Op het programma voor deze dag staat onder andere een presentatie van de resultaten van het CIRCLET-project. We lichten toe hoe innovatieve leergemeenschappen voor docenten en onderzoekers kunnen bijdragen tot een sterker maatschappelijk engagement. Daarnaast geven community engagement-experts Thomas Farnell en Bojana Culum een keynote als aanleiding tot verder debat. Ook stellen we het Brussels Open.lab voor, een gezamenlijk VUB-ULB-initiatief rond community engagement met lancering voorzien in 2024. Als gast kun je ook zelf je ervaringen en projecten delen op onze inspiration market! Het belooft een gezellige, informele dag te worden, met de gelegenheid nieuwe mensen te ontmoeten en oude bekenden terug te zien te midden van inspirerende workshops!

Deze inspiratiedag vindt plaats op dinsdag 24 mei 2022 van 11u tot 17u op Usquare.brussels (Kroonlaan 227, 1050 Elsene). We verwelkomen onderwijzend personeel en onderzoekers, studenten en maatschappelijke partners van de VUB/ULB. Voertaal is Engels, maar tijdens de workshops mag je in je moedertaal spreken. 's Middags serveren we drankjes en een vegetarische lunch.

Inschrijven is gratis en doe je hier. Hieronder vind je het volledige programma:

10h30 – 11h00: Ontvangst met koffie

11h00 – 11h15: Opening

11h15 – 12h30: Keynote gevolgd door World Café (participatory discussion tables)

12h30 – 13h30: Lunch, muziek, ambiance

13h30 – 15h00:

1) Collaborative Writing. Ideating and planning for the VUB/ULB Open.Lab

2) Presenting and discussing the lessons learned from the CIRCLET project

15h00 – 17h00: Netwerkmoment en inspiratiemarkt


Vergeet niet dit formulier in te vullen als je erbij wilt zijn. Na registratie sturen we je nog meer praktische informatie, en houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen in het programma.

Hopelijk tot dan!

Het VUB CERL Team