Interessante conferenties in aantocht!

maart 2022

Ben jij ook helemaal klaar met dat computerscherm dat in je ogen priemt, die koptelefoon die je op de oren drukt, of tergend langzame, haperende internetverbindingen? Cyberspace is gelukkig volledig passé, dus kunnen conferenties en andere academische activiteiten weer live doorgaan. Wees dan ook welkom, in levenden lijve, op de volgende drie conferenties.

Interessante conferenties in aantocht!

Engaging Citizen Science

Allereerst vindt op 25 en 26 april 2022 de Engaging Citizen Science conferentie plaats op de Aarhus universiteit in Denemarken. Met deze conferentie beoogt men de gemeenschap rond Citizen Science bijeen te brengen om kennis en praktijken uit te wisselen. Het doelpubliek betreft niet enkel onderzoekers maar ook personen die in de praktijk zelf werkzaam zijn of simpelweg burgers geëngageerd in de wetenschappen. Om het interdisciplinaire onderzoeksveld van citizen science te bevorderen, zal men deze twee dagen allerhande workshops, tafelgesprekken en meer organiseren met betrekking tot een wijde variëteit aan thema’s.

De website van de Engaging Citizen Science conferentie vinden jullie hier.

Het programma van de conferentie vinden jullie hier.

Inschrijven voor de conferentie kan hier en kan nog tot 8 april.

Living Knowledge

Vervolgens vindt vanaf 29 juni tot 1 juli 2022 de negende editie van de Living Knowledge conferentie plaats in Groningen, Nederland. Het thema dit jaar betreft New Synergies in Research with and for Communities: To meet, to learn, to collaborate. De opzet is om eenieder die community-based (met en voor gemeenschappen) onderzoek doet of ondersteunt bijeen te brengen om nieuwe contacten te leggen, manieren van werken toe te lichten, en innovatieve ideeën uit te wisselen. Hiertoe worden allerhande workshops, lezingen en meetings georganiseerd. Zo hoopt men met deze conferentie nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen ten voordele van de gemeenschappen en onderzoekers zelf.

De website van de Living Knowledge conferentie vinden jullie hier.

Het programma van de conferentie vinden jullie hier.

Inschrijven voor de conferentie kan hier.

ECSA-conferentie

Tot slot zal vanaf 5 tot 8 oktober 2022 de vierde editie van de internationale ECSA (European Citizen Science Association) conferentie plaatsvinden in Berlijn, Duitsland. Dit jaar wil men onderzoekers, maatschappelijk werkers en beleidsmakers samenbrengen omtrent het onderwerp Citizen Science for Planetary Health. Vanuit de noodzaak onze planeet te vrijwaren van verdere schade en leefbaar te houden, wil men op deze conferentie het belang benadrukken van citizen science. Het is de bedoeling om onder verschillende lagen van de maatschappij het belang van inter- en transdisciplinair onderzoek te promoten opdat verschillende actoren samen tot innovatieve oplossingen kunnen komen voor de prangende klimaatproblematiek.

Voor meer informatie omtrent ECSA kunnen jullie hier op de website terecht.

Alle informatie alsook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de conferentie kunnen jullie hier terugvinden.

Afbeelding: @headwayio via unsplash.

Tekst: Isaak Vervaecke