Who’s talking about sex? In welke mate zijn externe organisaties die relationele en seksuele vorming aanbieden bekend in basisscholen in Hasselt en Kortrijk en wordt er met hen samengewerkt?

01 augustus 2013

De bezorgdheid van Sensoa over de kwaliteit van het aanbod relationele en seksuele vorming van externe organisaties in Vlaanderen, gaf tevens aanleiding tot de masterproef van Seppe Geerts. Hij onderzocht in welke mate basisscholen in Hasselt en Kortrijk deze externe organisaties kennen en of er ze ermee samenwerken. Via een telefonische bevraging trachtte Seppe dit in kaart te brengen. Ondanks het verkennende karakter van het onderzoek, kon Seppe vaststellen dat het merendeel van de scholen in Hasselt samenwerkt met eenzelfde partner, die een kwalitatief aanbod verzorgt en door de stad wordt gesteund. In Kortrijk staat het merendeel van de scholen zelf in voor RSV. Eén school werkt echter samen met een partnerorganisatie die niet voldoet aan de internationaal erkende criteria voor RSV.

Beide masterproeven vestigen de aandacht op het feit dat het van cruciaal belang is om de kwaliteit van RSV te controleren.

Author

Seppe Geerts

Promotor

prof. dr. Edwin Wouters

Organisation

Sensoa

Institution

Universiteit Antwerpen