Infosessie Werkveldpartners Criminologie (VUB)

mei 2022

Op donderdag 2 juni 2022 slaan de VUB-Wetenschapswinkel, de opleiding Criminologie en UBLA de handen in elkaar om nieuwe partnerschappen met het werkveld op te zetten en te versterken.

Infosessie Werkveldpartners Criminologie (VUB)

Tijdens een interactieve infosessie nodigen we jullie uit om met ons een samenwerking aan te gaan rond kwalitatief studentenonderzoek naar een criminologisch relevant thema. Zitten jullie al langer te broeden op een concrete vraag, komt er spontaan een criminologisch thema in je op of ken je zelf organisaties die gebaat zijn bij verder academisch onderzoek, aarzel dan niet om je in te schrijven voor deze (hybride!) infosessie.

Meer concreet zijn we op zoek naar organisaties die vanuit hun eigen werking en interesseveld een maatschappelijk en criminologisch relevant thema willen aanbieden voor studentenonderzoek. Bijvoorbeeld omtrent thema’s als discriminatie, geweld, criminaliteit, strafuitvoering, (on)veiligheid en preventie. Studenten criminologie kunnen dan onder begeleiding van een docententeam aan de slag gaan met deze thema’s. Het resultaat is een win-win: een wetenschappelijk onderbouwd en bruikbaar onderzoek voor de partner en een maatschappelijk relevante onderzoekservaring voor de studenten!

We verwelkomen jullie graag met een drankje vanaf 18.30 op de VUB Campus Etterbeek, in gebouw I (lokaal I.2.02). Om 19.00 starten we met het programma, dat je ook online via Teams kunt volgen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten, nieuwe mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Wil je graag deelnemen, live of online? Registreer je dan hier.

Programma

18.30 – 19.00: Ontvangst met hapje en drankje

19.00 – 19.10: Verwelkoming door prof. dr. Yana Jaspers, voorzitter adviesraad criminologie

19.10 – 19.25: Toelichting ‘Kwalitatief Criminologisch Onderzoek’ (BA 3)

19.25 – 19.35: Introductie tot de Wetenschapswinkel

19.35 – 19.45: Presentatie UBLA

19.45 – 20.00: Inspirerende getuigenissen van studenten en partners

20.00 – 21.00: Netwerkmoment

Graag tot dan!

(Foto: Shutterstock)